city.kharkov.ua

У складі IT-кластеру бізнес-парку Екополіс ХТЗ буде створена, в тому числі, й інфраструктура для розвитку у Харкові кіберспорту.

Мер міста Геннадій Кернес говорив на цю тему з чемпіоном світу з комп'ютерних ігор Данилом Тесленком, повідомляє сайт Харківської міськради.

Під час зустрічі обговорювалися питання відкриття в місті професійної кіберспортивної академії, об'єднання кіберспортивних організацій різного профілю, проведення в Харкові чемпіонату світового рівня та міжнародного масштабу.

Відео дня

Читайте такожЯрославський розповів міжнародному телеканалу про роль бізнесу у подоланні епідемії коронавірусу

Харківський міський голова написав у себе в Telegram-каналі: «У нас в Харкові вже зараз є багато своїх чемпіонів, прекрасних хлопців з медалями та перемогами за плечима, і міська влада вже кілька років підтримує їх починання. Я поспілкувався з Олександром Ярославським, який у себе в бізнес-парку Екополіс ХТЗ буде робити потужну інфраструктуру для IT-бізнесу і всіх високих технологій. Він готовий підтримати і кіберспорт. Так що розумному місту (smart city) – найсучасніший спорт!». І нагадав, що «в Азії проводять свої регіональні Олімпійські ігри серед кіберспортсменів. Все йде до того, що це суперсучасний цифровий спорт стане олімпійським і у всьому світі». Як відомо, харківська міська влада популяризує кіберспорт з 2016 р., під патронатом мера Харкова організовуються безкоштовні трансляції великих світових чемпіонатів і проводяться турніри.

У прес-службі DCH підтвердили, що Олександр Ярославський підтримує ідею розвитку кіберспорту в Харкові на базі Екополісу ХТЗ. «До складу бізнес-парку входить багатопрофільний IT-кластер плюс освітній кластер, тому кіберспорт може цілком логічно стати частиною створюваної інноваційної екосистеми», - розповіли в DCH.

Бізнес-парк Екополіс ХТЗ - масштабний інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського. До 2033 р. у створення інноваційної багатогалузевий ділової екосистеми планується вкласти понад $10 млрд., що дозволить створити понад 10 тис. високотехнологічних робочих місць. Основною локацією стане упорядкована вільна територія Харківського тракторного заводу ХТЗ - понад 500 тис. кв. м виробничих приміщень. Сам ХТЗ буде якірним резидентом індустріального парку - промислового кластеру бізнес-парку. Серед інших напрямів роботи Екополіс ХТЗ - IT-кластер (у т. ч. бізнес-інкубатор та акселератор стартапів), медичний кластер (у т. ч. центр сучасної вірусології для боротьби з коронавірусом та ін. інфекції), а також логістичний, торговий, агротехнологічний, дослідницький (R&D) та освітній кластери.