У МВС радять у такому випадку дзвонити в поліцію / ua.depositphotos.com

МВС попереджає про новий вид телефонного шахрайства, який стає популярним.

Відповідне попередження розміщене на сторінці МВС у Facebook.

«Новий вид шахрайства  - в Телеграмі ваші друзі отримують повідомлення ніби з вашого акаунту. Фото ваше, однак, номер прихований. Невідомі просять позичити кошти. Будь ласка, будьте уважними!» - йдеться у повідомленні.

У МВС радять, якщо ви отримали подібне повідомлення – краще зателефонуйте цій людині і запитати, чи надсилала вона подібне прохання.

фото МВС

Поради як не стати жертвою шахраїв в інтернеті від МВС:

  • Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах.
  • Не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки – накладений платіж. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  • Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу в рішенні кредитних труднощів часто виявляються шахраями.
  • Перевіряти прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з акаунту знайомих людей.

У разі, якщо ви все-таки стали жертвою інтернет-шахраїв, вам потрібно звернутися в поліцію. Також у МВС радять встановити у месенджерах подвійну аутентифікацію.

«Якщо у вас є підозра, що вашу сторінку "зламали", необхідно припинити всі сесії цього месенджера на всіх пристроях. Це можна зробити в налаштуваннях», - наголошують у МВС.

Читайте такожФахівці розповіли, як вберегтися від шахрайства з SIM-картками

Вас також можуть зацікавити новини: