Нові iPhone поставляються без блоку зарядного пристрою / REUTERS

Компанія Apple прибрала зі стандартної комплектації смартфонів iPhone дротові навушники EarPods і адаптер для зарядного пристрою, проте зробила їх дешевшими в роздрібному продажі.

Читайте такожСтала відома вартість нових iPhone 12 в Україні

Про це повідомляє The Verge. До нових iPhone в коробці буде додаватися лише кабель USB-C. Якщо користувачеві потрібно зарядний пристрій і навушники, він зможе купити їх окремо.

Відео дня

При цьому ціни на них впали. Так, набір EarPods з конектором Lightning тепер коштує 19 доларів - на 10 доларів дешевше, ніж раніше. Apple також представила нову 20-ватну зарядку за 19 доларів – вона також коштує на 10 доларів дешевше, ніж старий адаптер на 18 Вт.

Чи торкнеться зниження цін споживачів в Україні, поки не ясно.

Рішення прибрати з комплекту поставки iPhone навушники і зарядний пристрій в Apple пояснюють турботою про екологію. Це дозволить значно скоротити вуглецеві викиди від виробництва та логістики. При цьому, рішення стосується не лише нової лінійки iPhone 12, але і більш старих моделей - iPhone Xr, iPhone 11 і iPhone SE 2020.

Новинки Apple

  • 13 жовтня в Каліфорнійському Купертіно компанія Apple презентувала нові смартфони. Цього разу вперше були представлені одразу чотири моделі: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max.
  • Також серед нових "яблучних" пристроїв - зарядні станції MagSafe і компактна колонка HomePod mini.