Чарльз Као Куен / Вікіпедія

Чарльза Као Куена називають революціонером в області інформаційних технологій. Саме його розробки заклали основу для глобальних комунікацій і стали міцним фундаментом мережі Інтернет, якою ми користуємося зараз.

Чарльз Куен Као - біографія, досягнення

Чим знаменитий китайський інженер-фізик / Ілюстрація Google

Читайте такожУ "Дії" стався масштабний збій - з додатка зникли майже всі документиНауковий діяч народився 4 листопада 1933 року в Китаї, там же здобув освіту, а потім переїхав до Англії. У 1960 році почав працювати в ITT Corporation, де разом з іншим фізиком - Джорджем Хокхемом - провів дослідження оптичних волокон. Вчені з'ясували, що втрати даних під час передачі інформації відбуваються не через неправильну технологію, а через домішки в склі.

У 1966 році надав звіт, де детально описав властивості оптоволокна і запропонував свою ідею з модернізації обладнання. Його розробка стала революційним відкриттям і по сьогоднішній день активно використовується в індустрії телекомунікацій. 

Відео дня

Сьогодні відзначається 88 років з дня народження великого винахідника, а компанія Google у своєму повідомленні вітає Чарльза Куена Као:

З днем народження, Чарльз Куен Као! Спасибі за те, що використовували кожну клітинку своєї істоти, щоб зробити світ більш взаємопов'язаним!

Цікаві факти з життя Чарльза Куена Као

Крім того, що китайський інженер-фізик був першим, хто запропонував використовувати оптичне волокно для передачі даних на великі відстані, він також запам'ятався світу, як:

  • Проректор Китайського університету Гонконгу, в якому пропрацював 10 років.
  • Засновник Фонду незалежних шкіл Гонконгу.
  • Почесний професор і доктор наук Університету Глазго, Пекінського університету, Університету Цінхуа, Падуанського університету, Єльського університету, Прінстонського університету.
  • Володар половини Нобелівської премії з фізики за "новаторські досягнення в області передачі світла по волокнах для оптичного зв'язку".

Читайте також: