Ілюстрація REUTERS

Кількість банківських шкідливих програм для операційної системи Android, виявлених фахівцями з кібербезонебезпеки, з початку 2021 року зросла більш ніж у 8 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляється в рейтингу найбільш поширених інтернет-загроз за період з січня по квітень 2021 року, опублікованому міжнародним розробником антивірусного програмного забезпечення (ПЗ) ESET. 

Згідно з проведеним дослідженням, з початку року зросла кількість шахрайських додатків (+93%), криптомайнерів (+38%), програм-вимагачів (+25%) і шпигунських програм (+13%) для Android.

Відео дня

Тим часом, загальна кількість виявлених загроз для операційних систем macOS і iOS в січні-квітні 2021 року була стабільною. Однак, за даними телеметрії ESET, в квітні різко зросла кількість троянів – майже на 60% в порівнянні з останніми місяцями 2020 року.

Крім того, в березні 2021 року дослідники ESET проаналізували шкідливе програмне забезпечення iOS/Spy.Postlo.A, яке дозволяє зловмисникам виконувати команди на пристроях iOS, зокрема, перехоплювати файли через Telegram bot API. Цей шкідливий додаток поширюється через неофіційний магазин Cydia для пристроїв iOS.

Як повідомляв УНІАН, в Україні щодня фіксується близько 300 тис.нових кіберзагроз для інформаційної безпеки. При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз з метою їх подальшого блокування.

Компанія ESET - провідний розробник рішень в області комп'ютерної безпеки та експерт у сфері ІТ-безпеки. Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині і на сьогодні представлена більш, ніж в 180 країнах світу.