Користувачам Google Play Music пропонують перейти на YouTube Music / ілюстрація REUTERS

Потоковий сервіс для пошуку і прослуховування музики Google Play Music остаточно припинить роботу в період з жовтня по кінець грудня 2020 року.

Читайте такожДочекалися: Spotify підтвердив свій запуск в Україні

Про це користувачам сервісу повідомили у свіжій поштовій розсилці, одночасно розповівши про деякі функції нового сервісу YouTube Music, яким пропонується замінити Google Play Music.

Відео дня

Перенесення контенту з Google Play Music в YouTube Music

Раніше користувачі вже мали отримати інструкції, як перенести свою фонотеку з Google Play Music в YouTube Music. При цьому навіть після перенесення у користувачів був вибір, яким сервісом користуватися до повного закриття Гугл Музики.

Проте, якщо після перенесення контенту користувач щось змінював у фонотеці Google Play Музики, щоб зміни збереглися і в новому сервісі, фонотеку слід перенести ще раз.

Завантаження даних з Google Play Music

У користувачів є можливість скачати завантажену і придбану музику, а також список треків, плейлистів і радіостанцій в фонотеці. При цьому відключення доступу до бібліотеки і даних в Google Play Музиці не стане несподіванкою - користувачів обіцяють обов'язково попередити про це заздалегідь. Також у клієнтів сервісу є можливість видалити всі свої дані з Google Play Музики.

Менеджер завантаження Google Play Music

Через 30 днів користувачі більше не зможуть завантажувати музику в менеджері завантаження Google Play Music. Завантажувати матеріали можна буде тільки в YouTube Music, а завантажувати їх - в Google Архіватор.

Музичний магазин в Google Play

Через 30 днів припинить свою роботу музичний магазин в Google Play. Всі попередні замовлення будуть скасовані. При перенесенні фонотеки придбані треки також будуть перенесені в YouTube Music.

Як повідомляв УНІАН, про те, що Google закриє свій музичний сервіс Play Music , стало відомо навесні 2018 року. Тоді ж стало відомо, що на заміну користувачам запропонують новий сервіс на базі YouTube.

YouTube Music запустився в Україні восени 2018 року, і з тих пір користувачі Google Play Music могли паралельно користуватися його послугами на основі свого аккаунта. При цьому продублювати свої плейлисти в новому сервисі було не можна - тут експортувалися тільки дані з YouTube-аккаунта користувача, якщо він у нього був.

У травні 2020 року компанія Google остаточно оголосила про закриття Google Play Music і дала час на перенесення своїх музичних бібліотек в YouTube Music, при цьому не назвавши конкретні терміни закриття сервіса. При цьому в Google підкреслили, що тарифи за користування YouTube Music збережуться на рівні Google Play Music.

Водночас, багато користувачів Google Play Music вже спробували YouTube Music і перенесення бібліотеки та залишилися не зовсім задоволені. Люди скаржаться на складну конфігурацію нового сервісу, поганий алгоритм рекомендацій, змішування бібліотек YouTube Music і YouTube тощо.