Комету SWAN відкрили нещодавно / nasa.gov

Недавно відкрита комета SWAN (C/2020 F8) стала доступною для спостереження неозброєним оком.

Але згідно з останніми спостереженнями, комета перестала збільшувати яскравість і може зруйнуватися, так і не досягнувши свого максимального блиску, повідомляє Урядовий кур'єр.

Читайте такожАстрономи помітили активне випаровування води з поверхні міжзоряної комети

Відео дня

Як повідомляється, 11 квітня комета сяяла з магнітудою рівною приблизно +8 зоряної величини, а до 30 квітня її блиск збільшився до +5.2. Така яскравість дозволила багатьом спостерігачам побачити об'єкт неозброєним оком і зробити унікальні фотографії.

Комета SWAN досягне максимальної яскравості (близько +3 зоряної величини) 27 травня 2020 року, коли вона максимально наблизиться до Сонця на відстані 64,4 млн км.

Зазначається, що нині комету SWAN найкраще видно з Південної півкулі. У Північній півкулі комета знаходиться досить низько над горизонтом, але її можна побачити за допомогою хорошого бінокля або телескопа. Очікується, що незабаром комета стане доступною для спостережень і в Північній півкулі. Зараз її можна знайти неподалік від сузір'їв Трикутник і Персей. На початку червня вона перейде в сузір'я Візник.

19, 20 і 21 травня комета SWAN наблизиться до зірки Алголь в сузір'ї Персей.

Для спостерігачів із Землі комета виглядає як нечітка зеленувата пляма.

21 і 22 травня комета SWAN виявиться поруч із зірками Дельта Персея і Мірфак, а 21 і 22 травня пройде недалеко від комети ATLAS (C / 2019 Y4).