До землі повертаються дві сонячні плями, які постійно вивергаються спалахами / скріншот з відео

Днями на Сонці сталося кілька потужних спалахів. Їхнє випромінювання було направлено трохи в сторону від Землі, проте все одно сильно вплинуло на нашу планету. Як повідомляв УНІАН, випромінювання призвело до відключення радіозв'язку в деяких частинах Північної, Центральної та Південної Америки.

Вчені показали ці сонячні плями, які на вихідних, 20 та 21 травня, повернуться "обличчям" до нашої планети. Як повідомляє Space, ці плями вивергаються шквалом потужних спалахів.

За даними видання, за останні 24 години Сонце випустило майже безперервний шквал сонячних спалахів, у тому числі дев'ять потужних.

Як повідомляється, дві величезні сонячні плями повільно повертаються в бік Землі і незабаром будуть спрямовані на нашу планету.

Магнітні бурі

Як повідомляв УНІАН, сонячна активність збільшується в рамках 25-го сонячного циклу. Пік сонячної активності очікується в 2025 році. 

За прогнозм, в першій половині наступного тижня, з 23 по 25 травня, очікується невелика магнітна буря. Більш серйозна магнітна буря прогнозується в кінці місяця - 28 травня. Її потужність сягатиме 5 балів.

Вас також можуть зацікавити новини: