Коли помре Сонце: вчений розповів про вік зірки

Загибель Сонця можлива через кілька мільярдів років.

Вік Сонця становить трохи менше ніж п'ять мільярдів років, це свого роду зірка "середнього віку".

"Життя" Сонця триватиме близько 10 млрд років, розповів астрофізик з Центру астрофізики, створеного при співпраці Смітсонівської астрофізичної обсерваторії та обсерваторії Гарвардського коледжу Паоло Теста Live Science, пише express.co.uk.

За відомостями вчених, зараз Сонце знаходиться у фазі "головна послідовність", а потім стане червоним гігантом, і Сонячній системі настане кінець.

"...На нинішньому етапі ядерний синтез водню всередині Сонця дозволяє йому випромінювати енергію і забезпечувати тиск, достатній для запобігання колапсу Зірки під дією власної маси", – наголошується в матеріалі.

Читайте такожЛюдство вперше "торкнулося" Сонця: зонд NASA увійшов в атмосферу зірки (відео)Вважається, що Сонце стане червоним гігантом після того, як в його ядрі буде спалена велика частина водню. Вчені вважають, що тоді ядро Сонця почне руйнуватися і ставати набагато гаряче.

Раніше вчена з Австралійського національного університету Мередіт Джойс говорила, що Сонце стане значно більшим з наближенням "смерті" і поглине Венеру, Меркурій і, можливо, Землю, а потім стиснеться і стане білим карликом.

Вас також можуть зацікавити новини: