Собак дресирують для виявлення коронавірусу / скріншот

Британські вчені спробують навчити собак виявляти у людей коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожЗалишайтеся вдома: Google присвятив новий дудл боротьбі з COVID-19

Під час експерименту, що триватиме до двох місяців, песиків учитимуть розрізняти зразки запахів, забраних у здорових людей та у хворих на коронавірус.

Аби не наражати життя собак і кінологів, вірус у зразках буде деактивованим. Собаки уже вміють виявляти у людей малярію, хворобу Паркінсона та деякі види раку, а ще здатні помічати підвищену температуру.

Участь у дослідженні візьмуть шестеро чотирилапих лабрадори, кокер-спаніелі та лабрадудль. Якщо експеримент буде вдалим, собаки зможуть працювати в аеропортах та на вокзалах, перевіряючи сотні людей.

Як повідомляв УНІАН, у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що боротьба з коронавірусом COVID-19 та його поширення в усьому світі затягнеться надовго. А тому, щоб уникнути повторних спалахів, виходити з карантину потрібно виважено і поступово.

Кількість випадків інфікування коронавірусом у світі станом на ранок четверга, 23 квітня, досягла майже 2,63 мільйона людей. Від хвороби COVID-19, померло понад 183 тисячі людей. Водночас вилікувалися від недуги більш ніж 710 тисяч осіб.

Читайте також: