Тасманійські дияволи / фото animalsglobe

Сумчасті хижаки тасманійські дияволи знову оселяться в Австралії через три тисячі років після вимирання. Це стало можливим завдяки зусиллям австралійської природоохоронної організації Aussie Ark. Активісти компанії змогли виростити в неволі 26 особин диявола і випустили їх на території, що охороняється на сході континенту. Це остання надія на порятунок виду від вимирання.

Тасманійський диявол - це найбільший сумчастий хижак, що живе на планеті. Три тисячі років тому ці тварини були широко поширені в Австралії, але вимерли. За припущеннями вчених, причиною вимирання стало поширення собак дінго.

Довгий час ці звірі жили лише на австралійському острові Тасманія і не зустрічалися на материку. Зоологи побоюються, що Тасманійський вид може вимерти в дикій природі вже в найближчі десятиліття через інфекційне захворювання, яким звірі заражають один одного.

Відео дня

Вчені сподіваються, що поява тасманійських дияволів в Австралії допоможе врятувати цей вид, який зараз вважається вимираючим, а також захистить місцеві екосистеми від завезених кішок і лисиць.