Оновлення Телеграм - Дуров розповів про нововведення: перенесення історії з WhatsApp / REUTERS

Telegram розіслав користувачам детальну інструкцію, як перенести історію повідомлень з інших месенджерів, зокрема WhatsApp, Line і KakaoTalk.

Про це йдеться у блозі Павла Дурова.

Ця функція працює як з особистими чатами, так і з групами.

Відео дня

Читайте такожАстронавти NASA активують європейську наукову платформу на МКС (відео)

Як це працює

Щоб перенести чат з WhatsApp для iOS, достатньо відкрити сторінку з інформацією про контакт або групу, натиснути «Експорт бесіди» і вибрати Telegram у меню «Поділитися».

На пристроях Android усередині чату WhatsApp потрібно натиснути ⋮ > Більше > Експорт бесіди, а потім вибрати Telegram у меню «Поділитися»:

На iOS у WhatsApp можна також експортувати дані просто зі списку чатів. Достатньо провести на чаті вліво і вибрати '…' > Експорт бесіди.

Перенесене листування, обіцяють у компанії, майже на займе додаткової пам’яті на смартфоні.

«Telegram дозволяє не зберігати повідомлення та фотографії з листування на пристрої. При цьому ви в будь-яку мить можете переглянути всі повідомлення, фотографії, відеозаписи та документи», – йдеться у повідомленні. Очистити пам'ять та обмежити обсяг місця на диску, що займається, можна в «Налаштуваннях».

Крім того, може не лише експортувати історію повідомлень, а й видаляти будь-коли для всіх учасників листування.

З 28 січня можна видаляти секретні чати, створені групи й очищувати записи в історії викликів з обох сторін. Сервери Telegram не зберігають інформації про видалені чати та записи в історії викликів, тож ці дані зникнуть назавжди.

Що цьому передувало

  • На початку грудня 2020 року влада 48 американських штатів і Федеральна торгова комісія подали позови проти Facebook, звинувативши компанію в порушенні антимонопольного законодавства.
  • Від компанії вимагається, щоб вона продала придбані раніше WhatsApp і Instagram для відновлення добросовісної конкуренції.
  • 8 січня 2021 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp оновив свою угоду користувача, додавши пункт про передачу особистих даних користувачів корпорації Facebook.
  • 10 січня 2021 року WhatsApp підтвердив, що буде передавати Facebook особисті дані користувачів.
  • 19 січня 2021 року з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp вирішив перенести оновлення Користувацької угоди, згідно з яким особисті дані будуть передаватися в Facebook. 
  • Засновник месенджера Telegram Павло Дуров у січні повідомив про найбільшу цифрову міграцію в історії. За його словами, тільки з 9 по 12 січня в Telegram прийшли 25 млн нових користувачів. Їх загальна кількість перевищила 500 млн.