У Tesla розробляють молекулярний принтер для вакцини від коронавірусу / REUTERS

Ілон Маск підтвердив, що його компанія Tesla зараз працює над третьою версією «принтера вакцин» для компанії CureVac – остання розробляє вакцину від COVID-19.

Читайте такожІлон Маск втілив у життя першоквітневий жарт: Tesla почала продавати текілу

Як повідомляє Electrec, Маск переконаний, що ця розробка буде важливою для всього світу.

Відео дня

Раніше Маск повідомляв, що Tesla стала партнером німецької біотехнологічної компанії CureVac, яка розробляє РНК-вакцину від коронавірусу. Завдання Tesla - "створити РНК мікрофабрики для CureVac".

Зазначається, що співпраця Tesla і CureVac почалося торік, ще до початку глобальної пандемії COVID-19. Компанії подали спільний патент на потенційно революційний "біореактор РНК".

У Tesla націлені створити систему "друку" РНК, яка буде доступна всьому світу.

Молекули РНК споріднені з молекулами ДНК, вони зустрічаються у всіх формах життя. CureVac знайшла спосіб стабілізувати такі молекули і використовувати їх для лікування специфічних захворювань. Так, в компанії працювали над боротьбою з грипом, але перемикнулись на COVID-19. Не так давно компанія перейшла до другої фази клінічних випробувань своєї вакцини.

Передбачається, що в разі успішних випробувань вакцини CureVac зіткнеться з проблемою її поширення по всьому світу. Тут і може стати в нагоді виробничий досвід Tesla.

Маск вважає, що цей проект Tesla буде важливий для всього світу, але не вірить в його фінансову значущість для компанії.

Більше новин про вакцину від коронавірусу