REUTERS

Сучасні користувачі ноутбуків, працюючи з ними, часто стикаються з труднощами при спробі зафіксувати необхідну інформацію на екрані. У таких ситуаціях рахунок йде на секунди і важливо оперативно захопити необхідний проміжок екрану, щоб зберегти саме те, що потрібно. Для цього прийнято використовувати програми для скріншотів, які набули особливої популярності в сучасному світі користувачів мережі.

Як це працює - читайте нижче.

Ножиці на ноутбуці

Однією з найбільш корисних програм, встановлених в стандартному пакеті Windows 7 або 10, є Ножиці. Саме за допомогою їх можна оперативно зробити скріншот екрану, виділивши необхідну область. Програму легко знайти в пошуку на панелі керування або в меню Пуск.

Відео дня
Як зробити скріншот

Для того, щоб зробити скріншот, в Ножицях слід вибрати розділ Створити, після чого захопити необхідну частину екрану. Це може бути як веб-сторінка, так і будь-який відкритий файл або робочий стіл.

Для збереження картинки комп'ютер сам запропонує вам вибрати місце, де зручніше розташувати файл. Згодом його можна відредагувати за допомогою тих же програм, що використовують при роботі зі звичайними малюнками або фото. Також для зручності йому потрібно дати потрібну назву.

Інші програми

Для того, щоб зробити скріншот, необов'язково використовувати Ножиці. Для цього підійде будь-яка з нижче перерахованих програм. Їх, щоправда, потрібно завантажувати в інтернеті.

  • ScreenShooter
  • PicPick
  • Movavi Screen Recorder
  • Screen Capture
  • Monosnap.
  • Ashampoo Snap