На півдні Китаю знайшли яйце з ембріоном динозавра / скріншот

Знайдене яйце динозавра з відмінно збереженим скелетом ембріона дозволило вченим довести зв'язок між рептиліями та птахами.

Про висновки дослідників пише iScience.

Зазначається, що зародок в яйці знаходиться в тій же позі, що і пташенята перед вилупленням. Раніше вважалося, що такий стан ембріона характерно виключно для птахів.

Відео дня

За словами вчених, це вкрай рідкісний вид скам'янілостей, який, як правило, знаходять пошкодженим. Приблизний вік яйця 72-66 мільйонів років.

Читайте такожМонстр розміром з машину: вчені вивчили скам'янілі останки багатоніжки-гігантаВідомо, що яйце з зародком динозавра знайшли ще у 2000 році на півдні Китаю, але вивчати його взялися лише у 2015-му. Дослідники визначили, що це був зародок овірапторозавра, пернатого динозавра-теропода. Ембріон назвали крихіткою Інлянь. Розмір Інлянь становить 27 сантиметрів від голови до кінчика хвоста, а довжина яйця, в якому вона перебувала-17 сантиметрів

На цей час скам'янілість зберігається в Музеї природної історії каменю Інлян в Гуньчжоу.

Раніше повідомлялося, що в Польщі за 130 кілометрів від Варшави знайшли кілька сотень добре збережених відбитків лап динозаврів.

Вас також можуть зацікавити новини: