Зламали сайт Нацполіції - у МВС встановили спосіб атаки / REUTERS

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров заявив, що фахівці вже встановили, яким чином зламали сайт Національної поліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на ZOOM-конференції «Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки».

Читайте такожМВС про роботу "ВКонтакте" в Україні: насамперед це відповідальність користувачів

Відео дня

У МВС відзначили, що розслідування вказаної справи триває. «Однак, спеціалісти вже встановили, яким чином зловмисники впровадили шкідливі програми, які зламали сайт», - додав Гончаров.

Він зазначив, що будуть вжиті відповідні заходи для посилення кіберзахисту держави.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що розслідування справи щодо несанкціонованого втручання в роботу сайту Нацполіції є «справою честі» для кіберполіції та висловив переконання, що вони справляться з цим завданням.

«Єдине - чи знаходиться вони (хакери - УНІАН) на теренах України чи це була така атака з-за кордону», - додав Данілов.

«Не всі атаки, які відбуваються в кіберпросторі, відбуваються безпосередньо з нашої країни. За допомогою певних процесів, які відбуваються в Інтернеті атака може відбуватись з будь-якої точки», - заявив він.

За словами Данілова, Апарат РНБО має змогу відслідковувати «певні процеси» в мережі.

«Якщо раніше атаки безпосередньо на нашу країну відбувалися з території РФ, то на сьогодні географія саме російськомовних атакуючих відбувається з дуже багатьох азіатських країн», - заявив Данілов.

Масштабна хакерська атака в Україні: що відомо

  • 23 вересня у Національній поліції заявили про несанкціоноване втручання в роботу офіційного веб-сайту. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація.
  • Також невідомою особою на офіційному сайті Вараської міської ради було розміщено неправдиву інформацію про нібито здійснені Рівненською АЕС викиди радіоактивних речовин, а також евакуацію місцевого населення.
  • За фактом несанкціонованого втручання в роботу веб-сайтів Національної поліції та Вараської міської ради розпочато кримінальні провадження.