1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні \ фото УНІАН

В Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній, батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання.

Читайте такожЗапасні виходи та заняття на вулиці: журналісти дізнавалися, як проходитиме навчання у школах (відео)Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив сьогодні в ефірі програми «Сніданок з 1+1», повідомляє прес-служба уряду.

Він нагадав, що, згідно з рішенням уряду, 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні, однак у «червоних зонах» навчання відбуватиметься дистанційно.

Відео дня

«Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання», — зазначив прем’єр-міністр.

Він додав, що продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що з державного бюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцеві органи влади можуть здійснювати закупівлю засобів індивідуального захисту, антисептиків тощо.

«Якщо таких коштів не вистачатиме, Кабмін готовий виділити їх додатково або зробити перерозподіл за заявами відповідних власників таких навчальних закладів. Власниками закладів є місцеві органи самоврядування, і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надалі», — сказав Шмигаль.

За словами глави уряду, вищі навчальні заклади працюватимуть так само, як середні та дошкільні. Однак, якщо ВНЗ перебуватимуть у «помаранчевій зоні», буде заборонено навчання в групах понад 20 осіб.

Як проходитиме навчання в умовах карантину: 

  • 25 серпня на сайті Міністерства охорони здоров'я оприлюднили оновлені протиепідемічні правила для закладів освіти під час пандемії COVID-19.
  • Відповідно до рекомендацій, для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.
  • У регіонах, що входять до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки.
  • Проведення занять в аудиторіях дозволено лише для окремих класів. Заповненість лекційних залів під час проведення занять, що передбачають поєднання кількох класів, не повинна перевищувати 50% при забезпеченні максимальної дистанції між учнями.
  • У регіонах «помаранчевого» рівня наповненість класів не повинна перевищувати 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти. У таких випадках засновник або керівник та власник закладу повинні завчасно адаптувати графік навчання та сформувати групи на час встановлення відповідного рівня епідемічної небезпеки.
  • У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби COVID-19 в одного з учнів чи студентів, всі інші учні чи студенти відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції.
  • Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття рук з милом. Використання антисептиків доцільне лише в разі, коли відсутній доступ до проточної води з милом.