Фото УНІАН

 Росія встановила карантинну смугу завширшки 300 метрів із забороною випасати тварин на кордоні з тимчасово окупованими територіями Донбасу, щоб убезпечити регіон від перенесення заразних захворювань тварин.

Як повідомили УНІАН у Прикордонному управлінні ФСБ Росії по Ростовській області, відповідну постанову ухвалило управління ветеринарії регіону «в рамках розроблених ФСБ Росії основ державної прикордонної політики з метою недопущення перенесення з території України різних заразних захворювань тварин».

Читайте такожНа Донбасі спалили більше ста свиней та оголосили карантин

Відео дня

«У рамках постанови на суші вздовж державного кордону РФ з Україною на території Ростовської області встановлюється карантинна смуга місцевості завширшки 300 метрів від лінії державного кордону, в межах якої забороняється утримання і випасання сільськогосподарських тварин», - йдеться в повідомленні.

Органам місцевого самоврядування пропонується позначити межі карантинної смуги попереджувальними знаками. За порушення утримання чи випасання худоби в карантинній смузі в межах прикордонної зони без дозволу прикордонних органів або з дозволу, але з порушенням порядку ведення господарської, промислової чи іншої діяльності передбачена адміністративна відповідальність. Йдеться про попередження або накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі до 1 тисячі рублів, на посадових осіб - до 5 тисяч рублів, на юридичних осіб - до 10 тисяч рублів.

26 травня 2015 року «Российская газета» з посиланням на Ростовське регіональне прикордонне управління ФСБ РФ написала, що російські прикордонники вирили 100 км ровів і звели 40 км загороджень на кордоні з Донбасом, захопленому бойовиками.

«Інженерне укріплення державного кордону проводиться для забезпечення стабільності Донського краю, а також припинення незаконного обігу зброї», - пояснили в прикордонуправлінні.

Як повідомляв УНІАН, в Луганській і Донецькій областях зафіксовані чергові спалахи небезпечного вірусного захворювання - африканської чуми свиней (АЧС).