Яценюку запропонували курс, як розповісти про аварію на АЕС, не викликаючи паніки

Про це повідомляє ТСН.16:45.

Фразу прем'єра "я знаю, що сталася аварія на Запорізькій атомній електростанції", першим розтиражував іноземний кореспондент з Києва в мікроблозі.

"І ось, коли здавалося, що гірше бути не може... Прем'єр України говорить, що на ядерній станції сталася "аварія", - написав у Twitter редактор видання Kyiv Post. Європа підхопила хвилю. BBC, Deutsche Welle, Euronews, Reuters і безліч інших видань, телеканалів і агентств повідомили про "ядерну аварію" в Україні.

Заголовки на кшталт "В Україні ядерна аварія, але влада запевняє, що загрози немає" ще більше лякають світ.

Читайте такожМіненерговугілля: На Запорізькій АЕС сталася аварія - витоку радіації немаєОстання ядерна станція, долею якої цікавилася планета - японська Фукусіма. Там чиновники спочатку теж твердили, що все гаразд.

Всього через кілька годин повідомлення "аварія" змінюються на більш спокійні статті з поясненнями, що відбулося насправді. Світ переводить подих, а кореспонденти радять українському прем'єру більше так не лякати.

"Припускаючи, що це насправді настільки несерйозно, як тепер здається, пропоную Яценюку курс "як говорити про ядерні інциденти без роздування паніки", - написав у мікроблозі московський кореспондент The Guardian.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заспокоїв українців, що з ядерним реактором Запорізької атомної електростанції проблем немає, а фахівці пояснили, що насправді сталося.