avia-mir.ru

За даними онлайн-опитування видання "Ділова столиця", 55% респондентів вважають трудову міграцію катастрофою для України. З опитування випливають також процентні переваги в міграційних настроях українців: більше половини опитаних прагнуть працевлаштуватися за кордоном.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна". За інформацією журналістів, велику роль в процесі збереження працездатних українців в країні має відіграти держава. Таким чином, збереження чи заміщення високоспеціалізованих кадрів не буде відбуватися без створення більш сприятливих умов як для бізнесу, так і для населення. Щонайменше – в області оподаткування.

"Це перехід від податку на прибуток до податку на виведення капіталу, і це податки, пов'язані з фондом оплати праці... Те ж саме для працівника: якщо він буде платити менший податок на доходи, то для нього це буде стимул тут (в Україні – ред.)", - розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

Відео дня

Ще одним важливим фактором є доступ до кредитів, що дозволить працівникам купувати житло, а значить, прив'язати себе до місця роботи і проживання. Втім, прийняття нових актів не буде мати ніякого сенсу, поки в Україні не почнуть виконувати вже існуючі закони.