Фото facebook.com/Evalution.ukraine

Організація Evalution, яка відстоює права дівчат, вимагає від голови Одеської облради Анатолія Урбанського публічних вибачень за дискримінаційні висловлювання, які він допустив під час офіційної церемонії відкриття українсько-американських навчань «Сі бриз – 2018».

Про це повідомляється на сторінці організації.

Дівчата Evalution обурені подібним висловлюванням Анатолія Урбанського. За їхніми словами, така фраза з вуст державного службовця високого рангу, тим більше сказана в присутності сотень чоловіків – іноземних моряків і військових – найяскравіша демонстрація того, що в українському суспільстві є дуже великі проблеми в питаннях дискримінації жінок.

Відео дня

«Ми вимагаємо, щоб Анатолій Урбанський публічно, в присутності тих самих моряків вибачився за свої слова і за ту образу, яке було нанесено всім одесситкам і всім жінкам України», - заявили в організації.

Як пише сайт Одеського відділення Комітету виборців України, під час своєї промови на церемонії відкриття навчань А. Урбанський заявив, що одеситки особливо раді їм.

"І особливо, я думаю, дуже щаслива проведення цих щорічних навчань жіноча половина Одеси та Одеської області", - сказав голова обласної ради.

Видання нагадує, що в 2011 році тодішній президент України Віктор Янукович, розповідаючи про інвестиційну привабливість нашої держави на сьомому українському ланчі в Давосі запевнив, що країні є чим здивувати іноземців:

"Приїжджайте, я запрошую, спробуйте наш борщ. Найкраще, звичайно, навесні, коли теплішає і починають роздягатися українські жінки - повірте, це чудове видовище".