Швейцарський фінансовий холдинг UBS склав рейтинг найдорожчих міст світу. Список був опублікований на офіційному сайті організації.

Компанія зібрала дані про 128 видів продуктів, а також сервісів. Варто зазначити, що усі товари та послуги вираховувалися з огляду витрат середньостатистичної європейської сім'ї із трьох осіб. При цьому були підраховані середні зарплати за 15 професіями. Загалом було проаналізовано інформацію щодо 77 міст світу і взяті до уваги особливості кожного з них.

Наприклад, мінімальні витрати на місяць на сім’ю з трьох осіб у Цюриху складають $4260. При цьому, щоб заробити на новенький iPhone, жителю Цюриха потрібно попрацювати 38,2 годин.

Читайте такожУкраїна підвищила свої позиції у рейтингу інвестиційної привабливості в 2018 році

На другому місці рейтингу опинилося інше швейцарське місто - Женева. Сім’я з Женеви за місяць витрачає мінімум $4165. Женевське таксі вважається найдорожчим у світі. Далі - Осло. Тамтешня сім’я із трьох людей витрачає щонайменше $3958 на місяць. Лише за продукти жителі столиці Норвегії віддають $800 щомісяця.

Читайте такожПасажири визначили найкращі авіакомпанії світу в 2018 році

На четвертому місці - Копенгаген. Сім’я, що мешкає у столиці Данії, за місяць витрачає мінімум $3897. Лише на оренду житла в середньому йде $1762 щомісяця. П'яту сходинку у рейтингу займає Нью-Йорк. За місяць проживання у мегаполісі сім'я витрачає $3673. Комунальні послуги нью-йоркерам обходяться в середньому в $676.

У ТОП-10 також увійшли Токіо, Мілан, Лондон, Чикаго та Гельсінкі. Київ у рейтингу найдорожчих міст посів 75 місце із 77.