СБУ розкрили «схему» доставки військових приладів в РФ / фото СБУ

Харківський суд дозволив слідчому СБУ оглянути документи і речі митниці, які відносяться до контрабандної доставки в РФ військових приладів.

Про це стало відомо з рішення Київського суду від 11 вересня, пише 057.ua.

Слідчий через суд попросив доступ до документів про порушення митних правил. Так, 5 липня цього року на митному посту «Щербаківка» прикордонники вилучили пілотажний прилад ППКРСВС, який відправили в Україну на автобусі «Москва-Костянтинівка». Свій запит слідчий обґрунтував тим, що ці матеріали потрібні для досудового розслідування за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) і ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) КК України.

Відео дня

Читайте такожЗатриманий за хабар одеський митник нічого поціновувачем старовини та антикваріату (фото)

За даними досудового розслідування, харків'янин незаконно хотів відправити по «Укрпошті» 55 діодів 2Д102А у Бєлгород (РФ), на фірму ТОВ «НВП «Промелетрон». Співробітники СБУ вилучили діоди. Натомість чоловік повинен був отримати з РФ авіаприлад ППКРСВС.

За даним фактом співробітники пропускного пункту «Гоптівка» склали протокол про порушення митних правил. Досудове розслідування триває.