podrobnosti.ua

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Чернівецькій міській раді, при прийнятті рішення про відміну благодійного фестивалю Маланок прийнято до уваги клопотання керівників УМВС та УСБУ у Чернівецькій області про обмеження проведення у місті масових заходів, які охоплюють значну за площею територію, оскільки, як свідчить світовий досвід, саме такі місця значного скупчення людей, є найбільш уразливими для здійснення терактів.

Цього року фестиваль Маланок планувалося провести як благодійну акцію, під час якої мали збиратися кошти на потреби українській армії.

Читайте такожМіліція оголосила про проведення антитерористичних заходів в Одесі (відео)

Відео дня

Однак, після теракту 4 січня в Одесі силовики вбачають ризик вчинення терористичних проявів під час проведення різного роду заходів, спрямованих на підтримку військовослужбовців, що несуть службу в зоні АТО.

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 січня в Одесі стався вибух біля будівлі Координаційного центру допомоги бійцям АТО. вибуховий пристрій спрацював біля будинку №3 на Гімназичній вулиці (кут Великої Арнаутської).

Довідка УНІАН. Фестиваль Маланок у Чернівцях започаткований в 2011 році. Основна ідея Фестивалю – презентація Чернівецької області як краю різнобарвного в етнічному відношенні, регіону в якому збережені традиції народних свят. Фестиваль Маланок в Чернівцях – дійство, на якому представлена українська, бессарабська, гуцульська, молдавська, румунська маланка, традиції яких збережені на Буковині. У Фестивалі приймають участь колективи з маланкою осучасненою, так званою периберією.