Микола Климович створює картини з соломи / фото 24tv.ua

На Житомирщині колишній вчитель фізкультури створює об'ємні картини із соломи. Власну техніку художник відточував більше двадцяти років. Він самостійно заготовлює всі матеріали для полотен і створює авторські рами.

Викладач фізкультури за освітою і митець за покликанням. Уже 20 років Микола Климович створює унікальні 3Д картини, передає 24 канал.

А робити їх не так просто – потрібна спеціальна солома, яку необхідно підготувати для роботи. Каже: найкраще для картин підходить житня або пшенична солома. Її художник спочатку спеціально розрізає на шматки, варить і лише потім робить основу майбутніх картин.

"Ця солома вже придатна до того, щоб її розчеплювати за допомогою праски. Я розщеплюю її на смужки, розгладжую, тоді приклеюю одну до одної, і виходить таке собі солом’яне поле", – сказав художник Микола Климович.

Читайте такожУкраїнський фільм "Донбас" став претендентом на "Оскар" (відео)

Більше за все митець любить історичну тематику, особливо періоду Київської Русі. Образи шукає у "Повісті минулих літ" Нестора-літописця. На виготовлення однієї об'ємної композиції художник витрачає не менше, ніж півтора року.

"Деталі настільки маленькі, що я використовую звичайний медичний шприц, тому що навіть скальпелем не можна взяти такі маленькі деталі. Буває таке, що я можу два тижні над нею (деталлю – ред.) працювати, наприклад, головою козака", – розповів художник.

Художник створює свої шедеври уже 20 років / фото 24tv.ua

Але вчительське минуле не дає про себе забути. Щоправда, викладає він уже не спортивні нормативи, а мистецтво. У місцевій академії навчає творити шедеври аж 40 дітей.

Усі картини майстра об’ємні – мають декілька планів. Зараз художник працює над композицією, яка символізує сучасний час – військовий конфлікт між Україною та Росією.

Читайте такожНа лінії зіткнення затримали вантажівку з картинами вартістю понад 3,5 мільйона гривень (фото)

"Чому двоголовий змій? Тому що герб Росії – це двоголовий орел. Сів на її територію України, яка в великому розпачі, і знищує її. Але ось є український воїн, який веде боротьбу," – сказав Климович.

Загалом, у творчому доробку Миколи Климовича 100 унікальних робіт.