Священик зазначив, що дане свято надихає людей на добрі справи / фото УНІАН

Традиція дітей писати листи з побажаннями Святому Миколаю, поширена на Заході, стала популярною і в Україні.

Священик Української православної церкви Київського патріархату Андрій Гуль розповів про ставлення церкви до даного звичаю, передає «Обозреватель».

Читайте такожВ Україні за два роки збільшилася кількість тих, хто вірить у Святого Миколая – опитування

Відео дня

"При кожній громаді, церкві, парафії зазвичай діє недільна школа, де священик розповідає дітям про богослужіння, про свята. Також це і у нас є у Святомиколаївському храмі. Діти там теж пишуть листи, в яких вони говорять про свої побажання. Коли вони все записують, це добре відкладається в пам'яті. Коли людина щось скаже — сьогодні сказав, завтра забув. А якщо записуєш — відкладається", — розповів він.

За словами священика, коли дитина пише листи, "це дає їй більше віри в те, що це диво може статися".

"І диво може статися, оскільки Святий Миколай — реальна людина, він допомагав і досі допомагає. Свідченням цього є безліч чудес за його молитвами. Ці листи треба писати, бо вони допомагають більше повірити. Тому ми теж у недільній школі закликаємо, діти пишуть", — повідомив він.

Гуль також зазначив, що дане свято надихає людей на добрі справи:

"Цього дня особливо чекають діти, бо 18 грудня ввечері Святий Миколай ходить від оселі до оселі і слухняним дітям роздає подарунки. Але не проходить свято і повз дорослих, бо він повертає нас у дитинство, переконує нас, що робити добрі справи завжди актуально, додає трохи любові у світі, де ми часто бачимо агресію і зневагу".