Рішення було прийняте під час засідання парафіяльної ради / facebook.com/lvividomosti

Парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви Львівської області вийшла з колишньої УПЦ Московського патріархату та перейшла до Православної церкви України.

Про це повідомив настоятель храму, керівник прес-служби Львівської єпархії колишньої УПЦ МП архімандрит Маркіан Каюмов.

"22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви приєдналася до Помісної автокефальної Православної церкви України. Дане рішення було прийняте на засіданні Парафіяльної ради на чолі з настоятелем храму", - написав він у Facebook.

Відео дня

Митрополит Львівський і Сокальський Православної церкви України Димитрій Рудюк привітав парафіян і настоятеля храму з цим рішенням.

Читайте такожНа Вінниччині три парафії приєдналися до Православної Церкви України

"Щиросердечно вітаю православних жовківчан – парафіян храму свв. первов. апп. Петра і Павла м. Жовква на чолі з настоятелем о. архимандритом Маркіаном (Каюмовим) з тим, що вони вчинили мужній крок і перейшли в юрисдикцію Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України, змінивши свою приналежність з МП до Єдиної помісної Православної церкви України", – написав митрополит Димитрій у Facebook.

Парафія Жовкви першою у Львівській області перейшла під крило Православної церкви України.

Нагадаємо, що парафія св. Первомученика архідиякона Стефана у селі Минай, що належала раніше до колишньої УПЦ Московського патріархату, приєдналася до Закарпатської єпархії Православної церкви України.

Попри протести Російської православної церкви і підконтрольного їй Московського патріархату, 15 грудня у Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням було обрано предстоятеля єдиної Української православної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).