Сьогодні святкують Різдво Христове за григоріанським календарем / фото УНІАН

Сьогодні, 25 грудня, католицька і протестантська церкви відзначають одне з найбільших свят у році – Різдво Христове. Крім того, сьогодні Різдво святкує також більшість православних церков світу, які перейшли на новоюліанський церковний календар, за винятком Пасхи і пов'язаних свят. Новоюліанський календар збігається з григоріанським.

Читайте такожНа Різдво Папа Римський закликав до милосердя та любові (відео)

В Україні другий рік поспіль 25 грудня є офіційним вихідним днем. Верховна Рада України 16 листопада 2017 року схвалила законопроект про оголошення вихідним 25 грудня. Опівночі в українських католицьких храмах пройшли святкові меси.

Відео дня

Президент Петро Порошенко привітав християн західного обряду з Різдвом Христовим.

«Різдво – свято надії на краще, оповите таємничістю та родинним теплом. Щиро бажаю від Ангелів – радості, від пастухів – здивування, від мудреців – прозріння, а від народженого Бога – миру і любові!», - написав Порошенко у Twitter.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також привітав християн західного обряду з Різдвом. Текст привітання оприлюднено на Урядовому порталі.

«Різдвяні свята – це час, коли наші серця сповнюються найсвітлішими почуттями, а ми збираємося у родинному колі, щоб подарувати тепло найближчим людям у нашому житті. Цей день є приводом для кожного з нас замислитись про вічні цінності та чесноти любові, милосердя і співчуття. Різдво Христове незмінно символізує для нас початок нового життя з любов’ю у серці», - зазначив прем’єр.

Він побажав українцям миру та злагоди, міцного здоров’я, віри у себе та здійснення найсміливіших мрій, а також нових досягнень та здобутків у наступному році.

Нагадаємо, в Україні є вихідним і 7 січня, коли відзначають Різдво Христове за юліанським календарем (святкують Українська, Російська, Грузинська, Сербська, Польська та Єрусалимська православні церкви, а також Українська греко-католицька церква).