Вищий рівень міграційних настроїв спостерігається серед мешканців регіонів Західної України / фото ДПСУ

35% опитаних українців висловили бажання працювати за кордоном, тоді як минулого року цей показник складав 32%.

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг» в рамках спецпроекту «Портрети регіонів».

«35% опитаних висловили бажання працювати за кордоном (проти 32% торік), при цьому 52% з них у майбутньому готові інвестувати зароблені кошти у відкриття власної справи в Україні», - йдеться у висновках соціологічного дослідження.

Відео дня

Зазначається, що традиційно вищий рівень міграційних настроїв спостерігається серед мешканців регіонів Західної України.

Крім того, третина опитаних висловили бажання зайнятися власною справою, а 7% повідомили, що вже мають власну справу. Натомість 52% зізналися, що не мають такого прагнення.

Читайте такожМайже дві третини українців переконані, що українська мова повинна бути єдиною державною

Вищий рівень бажання відкрити власну справу спостерігається серед опитаних столичного регіону, Рівненщини та Донеччини. Серед тих, хто висловив бажання відкрити власну справу, 31% заявили, що хотіли б займатися торгівлею, по 10% - будівництвом та ремонтом, фермерством та туризмом, 8-9% - бізнесом у сфері розваг та відпочинку, індустрії краси і здоров’я або громадського харчування.

*** Соціологічною групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 10 грудня було проведено опитування серед громадян України віком від 18 років в усіх областях та м. Києві (за виключенням окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим).

У дослідженні методом особистого інтерв’ю було опитано 40 тис. респондентів (по 1600 у кожній області). Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України - не більше 0,5%.