Військовий конфлікт на Сході України найбільше турбує українців / фото Лана Борисова, Facebook

Українців найбільше турбують війна на Донбасі та низький рівень зарплат і пенсій.

Як передає кореспондент УНІАН, такі дані опитування громадської думки презентовано сьогодні на прес-конференції у Києві.

"Проблемами, які сьогодні турбують українців найбільше, є військовий конфлікт на Сході України (назвали 58% опитаних); низький рівень зарплат і пенсій (57%); підвищення тарифів на комунальні послуги (52%); підвищення цін на основні товари, інфляція (35,9%); безробіття, відсутність роботи (25,2%); хабарництво та корупція у владі (23,3%); а також неможливість отримати якісне медичне обслуговування (17%)", - сказано у прес-релізі за результатами дослідження.

Відео дня

Водночас, введення воєнного стану в країні підтримували 24,9% опитаних, не підтримали - 64,8%. При цьому вважають, що запровадження воєнного стану допомогло сприяти врегулювання ситуації на сході країни лише 14,1%, що не допомогло – 71,9%.

Читайте такожУкраїнці вважають головними подіями року Об'єднавчий собор і воєнний стан - опитування

Також, згідно з результатами опитування, переважна більшість респондентів (78,2%) вказала, що запровадження воєнного стану в Україні жодним чином не вплинуло на їхнє бажання голосувати на президентських виборах 2019 року.

Опитування громадської думки проводили з 16 по 22 грудня 2018 року спільно Центр «Соціальний моніторинг» та Український інститут соціальних досліджень імені О. Яременка. Опитування охопило всю територію країни (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Всього було опитано 2045 респондентів. Стандартні відхилення за достовірних 95% не перевищують 2,2%. Рівень кооперації респондентів становить 57%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.