Варфоломій підписав томос / фото УНІАН

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що Константинопольський патріархат завжди буде на стороні Православної автокефальної церкви України.

Про це йдеться у його зверненні до Епіфанія, яке Вселенський патріарх зачитав після підписання томосу про автокефалію Православній церкві України.

«У цей надзвичайний та історичний день у священному центрі православ'я стоять та святкують з нами князь Володимир і свята Ольга, разом з усіма святими нащадками православної української землі, а також усі прибічники і прихильники прав вашого українського народу і справедливості на загал, а також прав людини і особливо релігійної свободи для всіх людей і народів, всі вони присутні в дусі, молитві, розділяючи нашу радість і втіху», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожВарфоломій про підписаний томос ПЦУ: український народ чекав цього благословенного дня сім століть

«Ми висловлюємо вдячність, подяку і благословення церкви-матері усім вам. Ця церква міста Костянтина завжди буде на вашій стороні - сподіваючись, молячись та працюючи для вашого зростання і розвитку у Христі, а також для стабільності новоутвореної Православної автокефальної церкви України», - наголосив Вселенський патріарх.