90% прихожан - за перехід в Українську церкву / УНІАН

В Одеській області православна громада УПЦ МП прийняла рішення про перехід до Православної церкви України.

Читайте такожМитрополит Макарій відмовився від звання почесного громадянина Львова

Як повідомляє "Думська", таке рішення 7 січня ухвалили прихожани Свято-Димитріївського храму с.Пужайково Балтського району.

Відео дня

"Парафіяни чекають указу митрополита Епіфанія та призначення священика. Очікується, що це може статися вже наступного тижня", - зазначає видання.

За словами Віктора Сороки - місцевого жителя, батька одного з військовополонених українських моряків - на підтримку рішення про перехід до УПЦ вже зібрано понад 300 підписів.

"90% прихожан - за перехід в Українську церкву. До нас приїжджав благочинний Московського патріархату і розповідав нам, що ... ми не повинні цього робити, але люди не погодилися з його аргументами", - розповів Сорока.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві відбувся об'єднавчий собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. На собор запросили всіх архієреїв Української православної церкви Київського патріархату, Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) та Української автокефальної православної церкви. УПЦ МП не підтримала собору, у ньому взяли участь лише два митрополити УПЦ МП: митрополит Вінницький і Барський Симеон та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Під час собору обрали предстоятелем єдиної Православної церкви митрополита Епіфанія. Архієпископ Євстратій (Зоря) повідомив, що Філарет став почесним патріархом ПЦУ. 5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію, а 6 січня вручив його в Стамбулі предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.