Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовці / фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула на засідання Лефортовського районного суду Москви з розгляду клопотань про продовження термінів арештів українських військовополонених моряків.

Про це український омбудсмен повідомила в Twitter.

"Знову прибули з родичами до Лефортовського районного суду, аби підтримати українських військовополонених", - заявила Денісова.

Відео дня

"З нетерпінням чекаємо на початок засідання, аби скоріше побачити наших моряків", - додала вона.

Читайте такожДенісова запропонувала РФ повідомити пропозиції за списком на обмін українців на росіян

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовці. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили у незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після цього їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

15 січня Лефортовський райсуд Москви задовольнив клопотання слідства і почав розгляд питання про продовження термінів арешту моряків у закритому режимі. За результатом розгляду терміни арештів 20 українських військовополонених моряків продовжено до 24 квітня.