Кремль навряд чи зважиться на видачу російських паспортів жителям Донбасу / фото УНІАН

Відомий російський соціолог, експерт та публіцист Ігор Ейдман прокоментував можливість видачі Кремлем паспортів РФ жителям районів України, що перебувають під контролем бойовиків угруповання "Л/ДНР".

Читайте такожОкупанти пообіцяли власникам "паспортів ЛДНР" російське громадянство – ІС

Про це повідомляє Главред.

Відео дня

"Теоретично у межах антиукраїнської кампанії це можливо. Адже абсолютно очевидно, що люди, які живуть в "ЛНР" і "ДНР", в цих бандитських і піратських "республіках", були жорстоко обмануті російським керівництвом. Прості жителі цих територій йшли за зарплатами і пенсіями, як в Росії. Вони сподівалися, що житимуть вони якщо не як у Москві, то як в Підмосков'ї. А в результаті вони отримали страшне життя в піратській "республіці", де при владі перебувають бандити, а розбірки не припиняються, де постійно віджимається власність, де зберігається нестабільність та інше", - висловив він свою думку.

Крім того, Ейдман вважає, що владі Росії особливо нічого запропонувати жителям тимчасово окупованих територій.

"Потрібно чимось купити цих людей. А нічого за душею у Росії немає, у неї немає нічого позитивного, чого вона могла б запропонувати жителям Донбасу. І от якщо Росія видасть паспорти жителям "ЛНР" і "ДНР", це буде хоч щось. Це буде спроба Росії закріпити ці території і цих людей за собою", - сказав соціолог.

Однак, Ейдман вважає, що Кремль навряд чи зважиться на видачу паспортів для таких людей."Але, з іншого стороною, якщо зараз жителям окупованих районів Донбасу роздадуть російські паспорти, вони, хай і не всі, хлинуть до Росії. А це російським владі абсолютно не потрібно і не вигідно. Одна справа – вести війну на чужій території, а інше – годувати орди біженців. Тому я не думаю, що Росія на це піде", - підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше Ейдман оцінив ймовірність поглинання Білорусі Росією.