Ще дві громади на Житомирщині приєдналися до ПЦУ / скріншот відео ТСН

На Житомирщині ще дві громади колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшли до Православної церкви України.

Як повідомила сьогодні прес-служба Житомирській облдержадміністрації, йдеться про громади у с. Демківці Любарського району та с. Княжин Чуднівського району.

Читайте такожФіларет пояснив, як правильно називати новостворену помісну церкву в Україні (відео)

Відео дня

Згідно з повідомленням, “днями відбулись збори жителів у селах Демківці та Княжин, під час яких громади прийняли рішення про зміну канонічної підлеглості та переходу до ПЦУ".

За даними Житомирської ОДА, станом на сьогодні, 22 січня, на Житомирщині 6 релігійних громад вирішили приєднатись до єдиної української церкви

Як повідомляв УНІАН, 19 січня на Житомирщині три громади колишньої УПЦ МП перейшли до Православної церкви України. Йдеться про громади міста Андрушівки, села Кишин Олевського району та села Павлівка Пулинського району.

11 січня на Житомирщині перша громада колишньої УПЦ МП перейшла до Православної церкви України. Цією громадою стала громада села Ворсівка Малинського району.

17 січня президент Петро Порошенко заявив, що вже понад 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату виявили бажання приєднатися до ПЦУ.