У поліції зазначають, що дії військових повністю законні / фото "Думська"

Представники Міністерства оборони разом з судовими виконавцями та співробітниками військової прокуратури зайняли сьогодні, 25 січня, санаторій «Лермонтовський», який було передано військовому відомству влітку 2018 року.

Про це повідомляє місцеве видання «Думская».

В «Укрпрофоздоровниці», яка, незважаючи на програні суди, продовжує вважати санаторій своїм, стверджують, що відбулося захоплення. Нібито лікарів і персонал вигнали, установу знеструмили, а декільком хворим стало погано.

Відео дня

У Міноборони цю інформацію не підтверджують. За словами представників відомства, працівники санаторію, які виявлять бажання і далі працювати в установі, збережуть робочі місця.

Читайте такожВ Одесі мають намір закрити санаторій «Лермонтовський»

Військові мають намір створити на базі оздоровниці Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеса» та забезпечити його цілорічне функціонування. Це дозволить оздоровлювати в ньому більше 6 тисяч чоловік щорічно.

За словами головного військового медика України полковника Ігоря Хоменка, профілем майбутнього лікувально-оздоровчого центру стане допомога особам з хворобами кістково-м'язової системи, системи кровообігу, нервової системи.

У поліції зазначають, що дії військових повністю законні.

«Судові виконавці проводять заходи щодо виконання судового рішення. Об'єкт є державною власністю, переданий Міністерству оборони і зараз охороняється військовослужбовцями. Поліція забезпечує в установленому законом порядку охорону публічного порядку та безпеки громадян», — йдеться в повідомленні правоохоронців.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі неодноразово проходили мітинги проти передачі санаторію «Лермонтовський» Мін'юсту. У 2011 році суд визнав право власності на об'єкт за державою. У 2015 році Кабмін передав санаторій з ведення ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» Мін'юсту.

Протягом декількох років через санаторій в Одесі відбуваються конфлікти, зокрема із застосуванням сили. Санаторій «Лермонтовський» заснований у 1914 році, розташований в курортній зоні Одеси, неподалік від центру міста. Спеціалізація – хвороби системи кровообігу, нервової системи, кістково-м'язової системи; реабілітація хворих після травм і з хворобами кістково-м'язової системи; реабілітація після гострого інфаркту міокарда, нестабільної стенокардії та ін.