/ фото УНІАН

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній анонсує найближчим часом завершення юридичного оформлення ПЦУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив перед початком форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» у Києві.

«Днями відбудеться інтронізація, і після інтронізації, коли предстоятель вступить у свої повні права, будуть створені відповідні органи, буде проведено перше засідання священного синоду, на якому ми сформуємо весь керівний склад церкви, який в майбутньому буде працювати для розбудови єдиної помісної Української православної церкви», - заявив Епіфаній.

Відео дня

Він зауважив, що вже близько 100 парафій колишньої УПЦ МП перейшли до ПЦУ.

«Ми чуємо кожного дня, що в певному регіоні, в певній області відбуваються переходи – по дві, по три», - додав предстоятель.

Читайте такожПЦУ не підпорядкована Константинопольському патріархату – Епіфаній

Митрополит Київський і всієї України підкреслив, що «ми на днях завершуємо юридичне оформлення і буде зареєстровано вже керівний орган – Київську митрополію і, відповідно, інші єпархії вноситимуть зміни до статуту, і ті парафії, які переходять із Російської православної церкви до єдиної помісної православної церкви, юридично приєднуватимуться до нової структури».

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі Святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю Епіфанію.