Ілюстрація / фото УНІАН

Захист персональних даних українських користувачів сьогодні знаходиться на критично низькому рівні. Проблема в тому, що люди самі передають свої дані при отриманні різноманітних дисконтних карт.

Читайте такожСБУ запідозрила підприємців зі Львова у передачі Росії секретних військових даних (відео)

Про це розповів експерт з кібербезпеки Сергій Денисенко, передає «Обозреватель». Він підкреслив, що всі персональні дані українців, починаючи з номеру мобільного телефону і закінчуючи адресою проживання, сьогодні нормально не захищені.

Відео дня

"Це небезпечно, бо цими даними можуть скористатися злочинці. Всі ж неодноразово отримували смс-повідомлення від служб таксі, від магазинів, в яких ніколи не бували – це означає, що ваші особисті дані були продані", – заявив Денисенко.

Він додав, що спеціальне законодавство, розроблене в Україні для збереження і захисту персональних даних, діє тільки в тому випадку, коли витік інформації відбувається з якихось державних установ та підприємств. Відповідальність може наступити лише якщо власник цих даних звернувся до правоохоронних органів.

"Їх можуть використовувати навіть для вербування злочинців. До речі, є і використання баз даних системи МОЗ. Це теж персональні дані кожної персони і їх теж легко вкрасти, адже вони слабо захищені", – зазначив він.