Сто один рік тому, 29 січня 1918 року, відбувся бій під Крутами \ УНІАН

Молоді львів’яни на залізничному вокзалі у Львові прочитали поезію, присвячену Героям Крут.

Читайте також«Перші кіборги»: в Україні сьогодні відзначають день пам’яті героїв Крут

Як повідомляє радіо Свобода, мистецьким дійством «Станція Крути: зупинись і прислухайся…» вони вшанували День пам’яті Героїв Крут і подвиг молодих українців, а також хотіли привернути увагу присутніх до цієї історичної події.

«Читатиму вірш, який дуже зворушує і просто сльози навертаються. Якщо ще люди прислухаються, задумаються, то, можливо, більше дізнаються про цих українських героїв», – заявила одна з учасниць акції.

Також 29 січня у Львові покладуть квіти і запалять свічки на могилах двох учасників бою під Крутами – Ігоря Лоського і Андрія Лазаренка. Серед «крутівців» було чимало уродженців зі Львівської області, і більшість із них не повернулись. Ігор Лоський, який вижив, написав спогади про історичну подію, назвавши їх «Крути».

«Спомин про Крутську трагедію мусить лишитись, як грізне memento нашого українського невміння організувати ті моральні сили, які в українстві є», –писав Ігор Лоський у 1929 році у споминах про Крути.

Сто один рік тому, 29 січня 1918 року, відбувся бій під Крутами. Тоді близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків.