Порятунок репера Децла (Кирила Толмацького) під час зупинки серця лікарями швидкої допомоги було швидше формальним, так як медики розуміли, що його вже не врятувати.

Читайте такожАлла Пугачова прокоментувала смерть Децла

Про це анонімно повідомив фельдшер швидкої допомоги, подивившись відео з медиками, які намагалися реанімувати співака, передає "Апостроф".

Лікар помітив безліч помилок з боку колег і назвав реанімацію музиканта формальною.

За його словами, в гортань співака не була введена трубка для направлення кисню в легені, кардіомонітор або дефібрилятор не підключені. Як зазначив медик, його колеги розуміли, що з моменту зупинки серця Децла пройшло занадто багато часу - вже через чотири-шість хвилин у корі головного мозку відбуваються незворотні процеси, а "швидка" прибула приблизно через 20 хвилин.

"Складається враження, що бригада швидкої розуміла, в якому стані знаходиться постраждалий, що шансів немає, тому реанімація проводилася формально", - заявив лікар.

Крім того, лікарі робили паузи в ході серцево-легеневої реанімації, тоді як інтервали в подібних ситуаціях не повинні доходити до шести-семи секунд. Співрозмовник видання додав, що необхідно встановити причину смерті Децла. За його словами, зупинка серця - це наслідок, а причини можуть бути різні, включаючи тромб.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого пішов із життя репер Децл. Концертний директор Децла Павло Беленць розповів російському агентству «Москва», що артистові стало погано в ніч на 3 лютого. Після концерту в іжевському клубі «Пош» він втратив свідомість в гримерці. Медики констатували смерть. За попередніми даними, причиною смерті стала зупинка серця.