false

До складу Об'єднаної єврейської громади України (ОЄГУ) увійшли понад 120 єврейських громад і єврейських організацій. Членство в ОЄГУ передбачає проведення спільних заходів, благодійних проектів та допомоги громадам від ОЄГУ - роздача маци, єврейських календарів, підтримка у боротьбі з антисемітизмом.

Основне завдання Об'єднаної єврейської громади України - об'єднання всіх євреїв України, що реалізовується в тому числі і через об'єднання єврейських громад та організацій. ОЄГУ планує надавати фінансову допомогу єврейським громадам в рамках реалізації Програми "Євреї України", повідомляє jewishnews.com.ua.

“Ми вітаємо громади, що приєдналися, і висловлюємо надію, що найближчим часом до складу нашої організації увійдуть і інші єврейські організації. Я впевнений, що наші ряди поповнені усіма реально діючими в Україні єврейськими громадами, за винятком кількох. І якщо хтось із них ще не приєднався до ОЄГУ, ласкаво просимо!", - прокоментував цю подію Міхаель Ткач, керівник Об'єднаної єврейської громади України.

Відео дня

Крім цього ОЄГУ активно розвиває єдиний інформаційний простір для євреїв. За 4 роки свого існування інформаційні проекти ОЄГУ — єврейський новинний сайт JewishNews і журнал U-Jew! розширили постійну аудиторію до 500 тисяч інтернет-користувачів щомісяця.

Також в Об'єднаної єврейської громади України працює Єдиний єврейський номер "910" (безкоштовна гаряча лінія), на який може звернутися будь-який єврей України. А проект JewSpace допомагає знайти роботу з дотриманням Шабату і Йом тов.

Повний список складу опублікований на офіційному сайті ОЄГУ.