Савченко 3 лютого подала документи до ЦВК / фото УНІАН

Позафракційного народного депутата України Надію Савченко перевели до Лук'янівського СІЗО.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила її сестра Віра Савченко, посилаючись на інформацію Червоного хреста.

Читайте такожРозгляд справи Савченко-Рубана перенесли до Чернігова - Луценко

Відео дня

Віра Савченко вважає, що її сестру намагаються вивезти з Києва до виборів.

"Надію Савченко кинули в Лук'янівське СІЗО. Отже, швидко до виборів хочуть сховати Надію з Києва", - заявила вона.

Як повідомляв УНІАН, Савченко, яка перебуває під арештом, 3 лютого подала документи та заяву про висунення кандидатом на пост президента України до Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Довідка: Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту. За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва і вбити керівництво держави, а вночі захопити будівлю Верховної Ради. Савченко інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених сімома статтями, Рубану - трьома статтями Кримінального кодексу України. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко і Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для здійснення терактів.

2 серпня 2018 року генпрокурор повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Рубана й Савченко завершено. 21 січня 2019 року Рубану вручили обвинувальний акт.

29 січня справу Савченко та Рубана було передано до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області.