Посадовці Держрибгоспу вимагали у підприємця гроші / фото Facebook: Світлана Добровольська

На Львівщині правоохоронці затримали на хабарі двох посадовців обласного управління рибного господарства, які вимагали у підприємця 28 тис. грн за сприяння в погодженні документів.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, працівники управління захисту економіки області спільно з прокуратурою Львівщини 4 лютого викрили схему незаконного збагачення, організовану керівництвом управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області.

Читайте такожУ Києві на хабарі в 15 тисяч доларів затримано начальника відділення райуправління поліції

Відео дня

«Посадові особи вимагали у суб’єкта господарювання неправомірну вигоду за сприяння у погодженні розробленого науково-біологічного обґрунтування та режиму діяльності спеціального товарно-рибного господарства на водоймі площею у понад 150 га, розташованій в одному з районів Львівщини. Після одержання винагороди у 28 тис. грн було викрито начальника управління та начальника одного із відділів», - зазначається у повідомленні.

Посадовці затримані (в порядку ст. 208 КПК України), 5 лютого їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Затримані вимагали у підприємця 28 тисяч гривень / фото Facebook: Світлана Добровольська

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Як уточнили у прес-службі прокуратури Львівської області, посадовці вимагали у підприємця гроші за погодження від імені установи режиму рибогосподарської експлуатації однієї із водойм у Яворівському районі. Крім цього, обіцяли посприяти у погодженні цього режиму у Державному агентстві рибного господарства України.

На даний час вирішується питання про обрання фігурантам міри запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, співробітники Управління внутрішньої безпеки СБУ викрили на Волині контрабандиста, який запропонував 26 тисяч євро хабара співробітнику регіонального підрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. За вказану суму іноземець планував повернути конфісковані на митниці 160 коробів цигарок вартістю майже 2 млн грн.