Як схуднути в животі / фото deccanchronicle.com

До весни залишився всього місяць, а значить час замислитися над поверненням тіла у форму. Багато хто задається питанням, як прибрати живіт в домашніх умовах і без зайвих витрат.

Секрет успіху в боротьбі із зайвими відкладеннями на животі - комплексний підхід. Для цього потрібно звернути увагу на харчування, фізичні вправи і догляд за шкірою.

Читайте такожДієта Дюкана: як схуднути, не рахуючи калорій

Дієта для плоского живота

Схуднути локально в області живота за допомогою дієти неможливо. Тому, щоб прибрати живіт, потрібно виключити з раціону продукти, які сприяють відкладенню жиру. Серед них - кондитерські та хлібобулочні вироби, жирна смажена їжа і солодкі газовані напої.

Також варто обмежити споживання твердих сирів (містять багато жирів), солодких йогуртів і пакетованих соків (містять велику кількість цукру).

Дієта для плоского живота повинна містити м'ясо, нежирні молочні продукти, рибу і морепродукти, горіхи, рослинні олії, крупи з низьким глікемічним індексом (гречка, овес, кіноа, дикий рис, ячка), яйця, свіжі овочі і фрукти.

Вправи для плоского живота

Найефективнішою вправою, яка допоможе зміцнити м'язи живота і зробить його більш плоским, є "Вакуум".

Ця вправа виконується на порожній шлунок або через 3-4 години після їжі. Встаньте прямо, зробіть глибокий вдих, потім видихніть повітря з легенів, одночасно втягуючи живіт. Після цього напружте прес і постарайтеся як можна сильніше підтягнути пупок у бік хребта і "під ребра".

Затримайтеся в такому положенні 10-15 секунд, потім повільно вдихніть через ніс і розслабте м'язи. Зробіть 2-3 глибоких вдихи діафрагмою, потім повторіть. Сумарно за раз виконується 3-4 підходу вакууму в животі. Рекомендується виробити звичку робити цю вправу щодня.

Відео Workout - Будь в формі

Ще однією вправою, яке допоможе зміцнити не тільки м'язи живота, але і всього тіла, є "Планка".

Для її виконання потрібно лягти на підлогу животом вниз, спертися на зігнуті в ліктях руки і кінчики пальців ніг. Тіло повинне утворювати пряму лінію. Слідкуйте за тим, щоб в попереку не було прогину.

У такому положенні потрібно простояти максимальну кількість часу. Почати можна з 30 секунд, поступово збільшуючи час.

Відео Adme

Обгортання для схуднення

Ще одним елементом в ефективній боротьбі з жиром на животі є обгортання. Вони допоможуть не тільки позбутися зайвих відкладень, але і підтягнути шкіру і навіть зменшити розтяжки.

Читайте такожЯк перемогти зайву вагу: найкращі вправи для схуднення

Суміш для обгортання варто нанести на проблемні ділянки, а потім обернути харчовою плівкою. Поверх можна надіти теплі штани або ж лягти під ковдру. Процедура займає 20-30 хвилин, після чого суміш варто змити теплою водою (у разі обгортань з перцем краще змивати "літньої" водою).

Для кращого дії обгортань попередньо можна прийняти гарячий душ з використанням скрабу або провести масаж проблемних ділянок сухою щіткою.

Масляне обгортання

Одним з найбільш простих і бюджетних видів обгортання є масляне. Для цього потрібно взяти 30-40 мл базової олії (оливкової, авокадо, мигдальної) і додати до неї по 3-5 крапель ефірних олій лимона, лаванди і розмарину. Також можна використовувати ефірні олії грейпфрута, апельсина, ялівцю, кориці, герані і мандарина.

Глиняне обгортання

Для глиняного обгортання використовується чорна, біла або блакитна косметична глина, яку можна придбати в аптеці. У неї можна додати ефірні масла, перераховані вище, або інші діючі компоненти, такі як ламінарія, червоний перець або кориця.