Київська влада хоче оновити герб міста / фото kiev.vgorode.ua

У Києві вирішили провести конкурс на розробку художнього зображення нового офіційного символу столиці.

Як повідомляє прес-служба Київської міської ради, існуючий герб Києва "не повною мірою відповідає принципам, правилам та традиціям європейської геральдики".

Читайте такожНа дорозі під Києвом покладений у мокру погоду асфальт протримався 55 днів (фото)

Відео дня

"Важливий момент, що ескізні проекти мають бути розроблені на основі історичних традицій з використанням відомих символів місцевого самоврядування Києва. Таким чином оновлений Герб столиці відповідатиме вимогам історії та сучасності водночас", - пояснив заступник міського голови, секретар Київради Володимир Прокопів.

Зазначається, що робоча група затвердила технічне завдання для майбутнього конкурсу.  Відповідно до нього, проекти зображення нового Герба Києва мають ґрунтуватися на історичних традиціях столиці. Зображення можуть створюватися індивідуально або творчим колективом.

Згідно з умовами ТЗ, учасники конкурсу мають представити кольоровий та одноколірний ескізи герба міста Києва з урахуванням історичних традицій Києва, пояснювальну записку з геральдичним описом і обґрунтуванням композиції.

Тим часом, у мережі вже висміяли ініціативу міської влади, зазначивши, що у першу чергу слід було б привести в порядок інфраструктуру столиці.

"Я прекрасно розумію, що Київ повинен мати "гарне обличчя", нові парки, майданчики, площі, герб, але після новин про обвалення мостів, забиті зливові стоки й потопи, на думку спадає цитата Ф. Раневської -, коли її запитали чому вона не робить пластичну операцію, вона відповіла: "А сенс! Фасад оновиш, а каналізація все одно стара". Хочеться по-іншому", - написала в соцмережі Facebook Даша Вернова і створила колаж зі своїм "варіантом" герба столиці.

фото Facebook: Даша Вернова via Borislav Bereza

Нагадаємо, раніше міський голова Києва виступив з ініціативою встановити в столиці найбільший державний прапор в країні. Зокрема планувалося, що сталевий флагшток буде висотою 75 м, розмір прапора – 12,5х19 м. Загальна вага металевої конструкції флагштоку становитиме 85 тонн.