pics.ru

У такому разі рівень трудової міграції за кордон буде значно нижче.

Таку думку під час круглого столу "Як українцям залишитися жити і працювати в Україні" висловила директор Інституту демографії і соціальних досліджень імені Птухи Елла Лібанова. За її словами, влада повинна зробити все, щоб в найближчі роки напрям міграції змінився і українці почали повертатися на батьківщину, пише Цензор.

"Ми повинні говорити про створення високопродуктивних робочих місць. Але цього недостатньо, адже люди їдуть не через те, що їх не влаштовує низька продуктивність праці, а через низьку зарплату. Тут держава має забезпечити контроль над цінами товарів і послуг, які відштовхують людей", - вважає Лібанова.

Відео дня

Зараз, на думку соціолога, соціальна політика держави спрямована на справедливий розподіл бюджетних грошей. Такий підхід правильний, але цього недостатньо.

"Соціальна політика повинна таким способом формувати економічні пріоритети, щоб підтримувати легально працюючий бізнес в Україні", - підкреслила Елла Лібанова.

Відзначимо, в ході круглого столу представники великого українського бізнесу представили програму, яка покликана зменшити трудову міграцію українців і створити нові робочі місця.