Стан Бекірова різко погіршився / Скриншот - Facebook, Телеканал ATR

Підконтрольний окупантам так званий «Київський районний суд» у Сімферополі до 12 квітня продовжив строк тримання в СІЗО кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

«Арешт продовжено до 12 квітня 2019 року», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Суд не взяв до уваги доводи адвоката Ісляма Веліляєва, який заявив, що його підзахисний «може перебувати під більш м'яким запобіжним заходом, оскільки він раніше не судимий, звинувачується у злочині, докази якого у слідства ґрунтуються лише на свідченнях засекреченого свідка».

Також захисник повідомив про захворювання Бекірова, які перешкоджають триманню активіста в місці ув'язнення, - «анатомічні дефекти - ампутації, які вимагають постійного медсупроводу, цукровий діабет».

Читайте такожСтан здоров'я кримського політв'язня Бекірова погіршується (відео)

«Мій підзахисний одноногий інвалід, куди він може втекти? За два місяці з моїм підзахисним жодних слідчих дій не проводили, крім як на самому початку. Я думаю, що і в наступні два місяці його, в кращому разі, ознайомлять з експертизами. Він може себе утримувати сам, можуть утримувати родичі, які знаходяться в залі суду. Немає жодних підстав тримати його ще два місяці в місцях позбавлення волі. Я просив би замінити запобіжний захід на домашній арешт», - сказав адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованих Кримом і вивезли в будівлю ФСБ РФ у Сімферополі.

Активіста звинувачують у зберіганні, поширенні й транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

Йому нещодавно зробили складну операцію на серці, але не надають медичної допомоги. Також у Бекирова ампутована нога.

Наступного після затримання дня так званий «суд» у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.

23 січня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що стан Бекірова різко погіршився.

6 лютого донька Бекірова Елеонора висловила побоювання, що нові хвороби її батька, які виникають в умовах тримання під вартою, можуть призвести до летального результату.