В Україні продовжується процес переходу громад до ПЦУ / фото УНІАН

Громада села Устивиця Великобагачанського району Полтавської області вирішила перейти зі складу колишньої Української православної церкви московського патріархату до складу новоствореної Православної церкви України.

Читайте такожЕпіфаній розповів, коли всі українські лаври перейдуть у підпорядкування ПЦУ

Про це УНІАН повідомила директор департаменту культури та туризму Полтавської облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Відео дня

За її даними, відповідне рішення ухвалили 176 представників громади із 183.

Водночас, в полтавській єпархії колишньої УПЦ МП розповіли, що до голосування не допустили церковну громаду та священика.

«Там є стара церква та нова, яка ще не введена в експлуатацію. Документи на землю та споруди оформлені на УПЦ. Тому плануємо подати до суду. Священик, отець Іоан, не приходив на служби, а потім добровільно попросив вивести його із штату. Його прохання задовольнили. Був призначений новий священик. Попередній священик забрав ключі від церкви, почав збирати підписи і претендувати на новий храм. Благодійники, які надавали кошти, проти якихось переведень і проти протистояння»,- заявили у єпархії колишньої УПЦ МП.

Сьогодні у селі відбувся мітинг. Поліція області повідомила, що біля сільського Будинку культури зібралися понад 60 жителів села Устивиця. Мітингувальників хвилює питання визначення настоятеля місцевої церкви. Охорону правопорядку на місці забезпечують 6 поліцейських та працівники батальйону «Полтава».