Інцидент стався 26 листопада 2018 року / УНІАН

У Житомирі депутат облради від партії «Батьківщина» Дмитро Кропачов визнав, що був за кермом автомобіля, який смертельно травмував 60-річну жінку.

Про це депутат повідомив на своїй сторінці в Facebook, коментуючи цю резонансну аварію.

«Друзі, я досі не коментував ситуацію з ДТП у с. Тетерівка, оскільки слідство ще не закінчилося, й усі експертизи не зроблені. Однак коментую це через політичні спекуляції, які роблять на людському горі, та бруд, яким мене поливають», - написав Кропачов.

Відео дня

Читайте такожЖурналісти дізналися, як депутат після смертельної ДТП намагається уникнути покарання (відео)

При цьому він визнав, що був за кермом автівки, яка смертельно травмувала жінку у селі Тетерівка Житомирського району.

«Мене давно допитали, і я дав свої показання. Того вечора я був за кермом (і ніколи цього не заперечував). Ділянка дороги була неосвітлена і, як потім з’ясувалося, саме там трапилося чимало нещасних випадків. Той пішохідний перехід ніяк не обладнаний і невидимий у темряві. Знак непомітний, а білих смужок на дорозі вже не лишилося. Трагедія сталася за лічені секунди», - написав депутат.

Крім того, Кропачов зауважив, що публічно здав кров на вміст у ній алкоголю та інші аналізи.

«Жодних ознак вживання алкоголю чи наркотиків я не мав», - заявив він.

Кропачов також пояснив, чому він й досі проходить у цій справі як свідок.

«У нашій державі діє презумпція невинуватості. Допоки проводять експертизи, немає достатньо доказів та триває досудове розслідування, причетна особа виступає свідком. Однак недоброзичливі маніпулятори використовують цей загальновідомий факт так, ніби я намагаюся ухилитися від відповідальності», - заявив депутат.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині 26 листопада 2018 року водій автомобіля Toyota Highlander у селі Тетерівка смертельно травмував 60-річну жінку.

За даними правоохоронців, депутат Кропачов проходить свідком у справі щодо загибелі жінки внаслідок цієї ДТП.

7 лютого представники руху «Традиція і порядок» та партії «Братство» закидали димовими шашками офіс громадської приймальні Житомирської облорганізації партії «Батьківщина». Протестувальники заявили, що «Батьківщина» у Житомирській облраді «покриває» свого однопартійця Кропачова.

Того ж дня у сесійній залі Житомирської облради сталася сутичка між депутатом від Радикальної партії Віталієм Вітусевичем та активістами, які вимагали справедливого розслідування смертельної ДТП за участю Кропачова.