Адвокати хочуть бачити трансляцію на сайті Судової влади / фото УНІАН

Адвокати голови Херсонської облради Владислава Мангера заявили, що на сайті Судової влади було припинено трансляцію засідання з обрання їхньому підзахисному запобіжного заходу і вимагають поновити її через значний суспільний резонанс справи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це захисники заявили на засіданні Шевченківського райсуду Києва з обрання запобіжного заходу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Адвокати заявили, що не довіряють трансляціям судового засідання, що здійснює низка інтернет-видань, і вимагають відновити офіційну трансляцію.

Відео дня

Читайте такожВ СБУ відреагували на заяву Мангера про причетність генерала Доценка до замаху на Гандзюк

Також вони стверджують, що СБУ незаконно розслідує справу про вбивство Гандзюк, бо Мангеру інкримінують злочин, передбачений ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), а такі злочини підслідні поліції, а не СБУ. Справу було передано до СБУ незаконно, а тому всі докази, здобуті після передачі провадження, є неналежними.

Своєю чергою прокурори заявили, що відновлювати трансляцію судового засідання на сайті Судової влади не потрібно, достатньо того, що її здійснюють інтернет-видання.

Також прокурори наголосили, що Мангер обвинувачується не лише за ст.115, а й 258 ККУ – теракт, а цей злочин підслідний СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзю. Жінку з хімічним опіком більш як 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано 6 осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко».

10 грудня, за даними СБУ, Левін був оголошений в міжнародний розшук.

28 січня 2019 року на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей про напади на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що в ГПУ, МВС і СБУ знають замовників вбивства його дочки.

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, на даний час слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.